Favorit!<333
Amirekanska-pannkakor
Buffé nr 10 2002, sid 26
Ingredienser
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1-2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 ägg
2 1/2 dl filmjölk
2 msk smält margarin
1 mosad Banan
(Musa sapientum)
Bananen är en av världens äldsta kulturväxter och kommer ursprungligen från det tropiska Sydostasien. Nu växer den i alla tropiska och subtropiska områden.
Bananer skördas alltid gröna och omogna. De fraktas i specialbåtar och mognas sedan fram i speciella mognadsrum som håller viss temperatur och luftfuktighet.
Mogna bananer har gult skal med små bruna prickar. Då bananen är mogen är fruktköttet mjukt och har fyllig, aromatisk smak. Bananer ska förvaras i rumstemperatur eller skafferi, aldrig i kylskåp. Om bananer förvaras för kallt blir de grå i skalet och förlorar smak.')">banan
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Blanda vetemjöl med bakpulvret, sockret och saltet.
2. Blanda i en annan skål ägget, filmjölken, smält margarin och den mosade bananen.
3. Häll i de torra ingredienserna.
4. Stek i små eller stora plättar. Servera med exempelvis lönnsirap eller sylt och keso.