Favorit!<333
Maki-sushi
Ingredienser
Portioner: 4 (12 bitar)
1 sats kokt sushi-ris
2 nori-ark per fyllning
FYLLNING 1:
5 crabstick
1 avokado i stavar
1/4 gurka i stavar
wasabi
FYLLNING 2:
100 g färsk laxfilé i strimlor som varit fryst 3-5 dygn
1/4 gurka i stavar
½ sats omelett
1 avokado i stavar

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Receptet innehåller förslag på två olika fyllningar. En fyllning räcker till två nori-ark. Räkna med 1 dl (okokt) ris till varje nori-ark och 1/2 dl till ett halvt nori-ark.
Koka riset enligt recept på sushi-ris
Lägg en sushimatta eller en tunn kökshandduk på bänken. Lägg på en bit plastfilm, och på den ett nori-ark med blanka sidan nedåt.
Bred ut ett cm-tjockt lager men lämna en 2-3 cm bred kant längst upp så rullen kan förslutas.
Dra en tunn rand wasabi över riset, lägg på crabstics, avocado och gurka eller färsk laxfilé, gurka och avokado. Rulla försiktigt, men ändå så hårt som möjligt. Försök att hålla emot så att fyllningen inte faller fram.
Rulla till den fria kanten. Pressa ihop rullen och håll den så en liten stund. Fukta kanten med vatten och rulla ihop hela rullen. Linda in i plastfolie och lägg kallt till servering.
Skär med tunn, vass kniv rullarna i 1-2 cm breda skivor.